Бившият съсобственик на Ливърпул Том Хикс е съден от група бивши инвеститори на бейзболния клуб Тексас Рейнджърс, тъй като бил отклонил средства от тима.
 
Американският бизнесмен е обвинен, че в ролята си на собственик е използвал отбора, за да увеличи финансовото си състояние.
 
Адвокатите на “Рейнджърс Партнършип” в Далас твърдят, че Хикс е игнорирал нуждите на клуба, за да купи земя за изграждането на паркинги и шосета. По този начил е изградил собствена империя от недвижими имоти за сметка на играчите на Тексас Рейнджърс, кредиторите на клуба и феновете.
 
Според заведеното дело, той е оставил Рейнджърс без необходимите финансови средства, за изграждането на силен бейзболен отбор.
 
През миналата година клубът бе спасен от фалит, след като бе продаден на нов собственик, който не е въвлечен в съдебната битка.
 
При продажбата на Тексас Рейнджърс Том Хикс продаде и стадиона, но не и прилежащите места за паркинг. Бившият бос на Ливърпул запази собствеността върху тях и сложи високи такси в дните на мачовете на отбора.
 
През април именно заради цената на паркоместата бейзболният клуб заведе друго дело срещу Том Хикс./БЛИЦ