Ексцентричният бос на Стяуа (Букурещ) Джиджи Бекали се изправя пред съда в Люксембург днес в обвинение в дискриминация. В основата на делото срещу румънеца е изказване от 8 април 2010 година по адрес на българския национал Иван Иванов, който тогава бе футболист на ЦСКА. Тогава Стяуа бе близо до подписване на договор с настоящия играч на Базел, но Бекали заяви, че е спрял преговорите, защото "няма да вземе гей".

Тогава босът на Стяуа взриви обществеността с думите си по адрес на Иванов.

"Вместо да взимаме един гей в Стяуа, предпочитам да играем с юношите.... Слуховете са си слухове, даже и да не е така, сложете го това на първа страница. Може и да е шега, че е обратен, ама ако е истина...В моето семейство Стяуа няма какво да търси един гей. Никой не може да ме убеди с кого да играя. Ще взимам този, който ми харесва... Дори ЦСКА да ми го дава безплатно, пак няма да го взема. Той е може би най-големият побойник сред хомосексуалистите, а е и тежък алкохолик", изригна през 2010 година Бекали.

Организацията, която защитава хората с различна сексуална ориентация “ACCEPT”, реши да преследва до дупка Бекали. Първоначално той бе изправен пред всички инстанции на съда в Румъния, но се отърва с леко наказание в стил предупреждение и мъмрене.

Това е причината "ACCEPT" да потърси по-тежка санкция от съда в Люксембург, като мотивът е, че на местна почва не са получили справедливост.