Чаровната футболна съдийка Павлета Рашкова също като колежката си Християна Гутева ще се изявява като коментатор в БНТ. Както е известно, от тази събота до 30 юни националната телевизия ще излъчи ексклузивно 16-те мача от турнира за Купата на конфедерациите в Бразилия.

22-годишната професионална съдийка по футбол Павлета Рашкова ще се присъедини към колежката си Християна Гутева в студиото на БНТ, за да коментира отсъжданията на реферите в срещите между Бразилия, Испания, Япония, Мексико, Уругвай, Таити, Италия и Нигерия.

Християна вече има опит като телевизионен коментатор, тъй като бе част от екипа на БНТ при отразяването на Европейското през 2012 г. Тя е родена в Габрово, а в момента учи в НСА "Васил Левски”. Била е активен състезател по лека атлетика. Кариерата й на футболен рефер започва още когато е на 16 години. В края на 2010 г. става ръководещ съдия.

Другата дама, от която зрителите на БНТ ще могат да чуят компетентни коментари относно съдийството - Павлета Рашкова, е на 22 години, от Стара Загора. Със съдийство се занимава от 2007-а, има вече над 250 мача.

"Страстта ми към футбола започна отдавна, още когато бях в 3-4-ти клас – тогава скришно обличах съдийските екипи на баща ми", разказва Павлета.

Християна Гутева ще е гост в студиото за откриването на турнира - на 15 юни, когато от 22:00 часа е мачът Бразилия - Япония. Водещи ще са Никола Ибришимов и Антония Близнакова, а коментатори - Ивайло Ангелов и Георги Славчев.

В неделя е ред на Павлета, която ще проследи срещата Мексико - Италия от 21:00 часа. Тогава Радостин Любомиров и Антония Близнакова ще са водещи на студиото, а коментатори на двубоя ще бъдат Никола Ибришимов и Валери Генов.




pict.jpg

pavleta.jpg