Половинката на волейболния ни национал Теодор Салпаров - актрисата Ралица Паскалева, разтърси мрежата с последната си публикация. Красавицата разкри, че щастливите родители са избрали специално място за кръщенето на сина им Максим. Церемонията се е провела не къде да е, а в църквата "Света Мария Магдалена" в Йерусалим.

БЛИЦ публикува написаното от Паскалева в "Инстаграм":

Гал. 3:27 “Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, в Христа сте се облекли.” 

Светите места - Йерусалим. Църквата “Света Мария Магдалена” , Гетсимания. 

Когато преди две години посетих Светата Земя за първи път, вече знаех, че това е мястото, на което ще се връщам отново и отново. Всичко там е метафизично и не може да бъде обяснено с думи, то трябва да се усети и изживее! За това когато решихме, че е време да кръстим Максим, то нямаше съмнение, че това ще се случи в Йерусалим. Пропътувахме всички тези километри с цялото ни семейство и шепа приятели, за да сме близо до Бог, за да му се поклоним, да походим по земята, по която Той е ходил и за да въведем Максим в християнската религия на най-святото място за всеки християнин.

Църквата “Света Мария Магдалена” днес е част от женския Гетсимански манастир на Витанската общност - руски православен храм. Построена е през 1885г. и се намира непосредствено до Гетсиманската градина - едно от любимите места на Христос, където той се е молел дори в нощта на залавянето си. От двора на храма се открива гледка към Стария град на Йерусалим, Божи гроб и Голгота. 

Денят беше 24.05 - празникът на Св.Св. Кирил и Методий. Свещеникът се казваше Иеромонах Теодор (случайност ?!) .. Дарихме българска ръчно рисувана икона с двамата светци на манастира и станахме свидетели на едно от Светите тайнства - Кръщението. 

Благодаря на Бог, че ни помагаше през цялото време, за да се случи всичко по най-добрия начин, и че силното ни желание да бъде точно на това място се изпълни! Благодарим на кръстниците на Максим.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Гал. 3:27 “Понеже всички вие, които сте се кръстили в Христа, в Христа сте се облекли.” ????✝️ ????Светите места - Йерусалим. Църквата “Света Мария Магдалена” , Гетсимания. Когато преди две години посетих Светата Земя за първи път вече знаех, че това е мястото на което ще се връщам отново и отново. Всичко там е метафизично и не може да бъде обяснено с думи, то трябва да се усети и изживее! За това когато решихме, че е време да кръстим Максим, то нямаше съмнение, че това ще се случи в Йерусалим. Пропътувахме всички тези километри с цялото ни семейство и шепа приятели, за да сме близо до Бог, за да му се поклоним, да походим по земята по която Той е ходил и за да въведем Максим в християнската религия на най-святото място за всеки християнин. Църквата “Света Мария Магдалена” днес е част от женския Гетсимански манастир на Витанската общност - руски православен храм. Построена е през 1885г. и се намира непосредствено до Гетсиманската градина - едно от любимите места на Христос, където той се е молел дори в нощта на залавянето си. От двора на храма се открива гледка към Стария град на Йерусалим, Божи гроб и Голгота. Денят беше 24.05 - празникът на Св.Св. Кирил и Методий. Свещеникът се казваше Иеромонах Теодор (случайност ?!) .. Дарихме българска ръчно рисувана икона с двамата светци на манастира и станахме свидетели на едно от Светите тайнства - Кръщението. Благодаря на Бог, че ни помагаше през цялото време, за да се случи всичко по най-добрия начин и че силното ни желание да бъде точно на това място се изпълни! ????❤️ Благодарим ви @petyageorg и @luchojorgiev - за нас е чест да бъдете кръстници на Максим. Снимката е направена от талантливия фотограф @sharongabay2 ! ©SharonGabay ©RalitsaPaskaleva

A post shared by Ralitsa K. Paskaleva ???? (@ralitsapaskaleva) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

The Salparov boys ???? photo by ©RalitsaPaskaleva

A post shared by Teodor Yovchev Salparov (@salparov) on