Каролин Вожняцки и съпругът ѝ Дейвид Лий се преместиха в своя нов дом и вече ще живеят на най-скъпия остров в САЩ. Датчанката, която обяви, че ще сложи край на кариерата си след Australian Open, и бившият баскетболист се нанесоха в къщата си във Фишър Айлънд в щата Флорида, пише New York Post.

Двойката има имоти в Маями, Ню Йорк и Монако, но през 2018 г. плати 13,5 милиона долара, за да закупи дом на частния остров, намиращ се на няколко мили от столицата на Флорида.

В къщата им има пет спални и пет и половина бани, разпределени върху имот с обхват 7,302 кв. фута. Бутиковата сграда се разполага на 8,1 акра и в нея има частен театър, салон за красота, фитнес и бар.

Фишър Айлънд е с население от едва 467 души и има 218 домакинства. На острова живеят още Опра Уинфри, Джулия Робъртс и Андре Агаси. Това е районът в САЩ с най-голям доход на глава от населението по данни от 2015 г.

Целият този лукс е допълнен от 18 корта, които се намират на Фишър Айлънд и могат да бъдат използвани от жителите му. Един от тях пък носи името… Вожняки.  Седем ресторанта и девет игрища са другите екстри, с които разполагат живеещите там.

Островът носи името на Карл Фишър, който е бил негов притежател. До него няма нито един път по суша, като може да бъде достигнат само чрез частна лодка, хеликоптер или ферибот.