ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Шакира, която не слиза от новинарските хроники след раздялата с Жерар Пике, изненада със сензационно решение дни преди старта на Световното първенство по футбол в Катар, което ще се проведе от 20 ноември до 18 декември.

Известната колумбийска певица бе смятана за сигурна участничка в церемонията по откриването на Мондиал 2022 преди мача между Катар и Еквадор в неделя, но изненадващо реши да отсвири домакините на най-големия футболен форум. Това щеше да е четвърта нейна изява на откривания на световни първенства след Германия (2006), ЮАР (2010), където блесна с хита „Waka Waka (This Time for Africa)“, и Бразилия (2014), където участва и на финалната церемония.

Този път критиците не издържаха и потребители от Twitter започнаха да критикуват Шакира , че подкрепя събитие, което предизвика толкова много полемики. Една от тях е, че 300 работници загубиха живота си по време на строителството на някои от обектите за световното първенство, а компанията, която отговаряше, не даде отговор и помощ за това.

Освен това Катар обяви, че всеки чужденец трябва да спазва правилата на страната. Това е ислямска държава, която принуждава жените да носят дрехи, които покриват цялото им тяло, а хомосексуалността е забранена и хората не могат да пият алкохол.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Различни артисти се обявиха против провеждането на Световната купа в тази страна, като признаха, че в Катар липсват човешки права и че се смята за силно хомофобска страна. Дуа Липа сподели в своя Instagram изявление, в което каза: „ Ще подкрепям Англия отдалеч и очаквам с нетърпение да посетя Катар, когато изпълни всички обещания за правата на човека, които даде, когато спечели правото да бъде домакин на Световното първенство“.

„Потвърдиха ми, че Шакира няма да участва на церемонията по откриването, но няма да кажат дали тя ще има друга роля по време на Световното първенство“, сподели телевизионната водеща Адриана Доронсоро в "El programa de Ana Rosa".

Сандра Аладро, друг сътрудник на програмата Telecinco, е говорила с обкръжението на изпълнителната, след което заяви: „Те потвърдиха, че тя няма да участва. Тя щеше да бъде гост-изпълнител, сега ще трябва да изпрати изявление, за да обясни всичко.“

Очаква се корейската попсензация Джънкук да е сред изпълнителите, които ще вземат участие в откриването на световното първенство в Катар. Спектакълът е с начало 16 часа българско време на стадион „Ал Байт“ с капацитет 60 000, разположен на 40 км северно от Доха.

ФИФА все още не е обявила пълния списък на изпълнителите за церемонията по откриването, но от южнокорейската група BTS съобщиха, че един от седемте членове на момчешката банда – Джънкук, ще свири на церемонията. Други имена, за които се съобщава, че ще участват в спектакъла, включват Black Eyed Peas и Роби Уилямс, пише The Telegraph.

Певецът Род Стюарт каза пред The Times, че е отхвърлил оферта от "над 1 милион долара" за участие в Катар.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК