Легендарният пилот от Формула 1 Джеймс Хънт, световен шампион за 1976 г., признал, че в течение на своята кариера е страдал от сексуална зависимост. Това става ясно от неговата биографична книга, написана от британския журналист Том Рубитон.
 
Рубитон е автор и на биография на Айртон Сена. Според информацията от книгата, през своя живот Хънт е “преспал” с 5000 жени. В биографията на Джеймс Хънт, наречена “Shunt”, е разказан и любопитен момент преди Гран При на Япония през 1976 г.
 
Две седмици преди състезанието британският пилот и неговият добър приятел Бари Шин се отдали на целодневни забавления с алкохол, марихуана и кокаин в хотелска стая в Токио. За този период Джеймс Хънт успял да “оправи” 33 стюардеси от британската авиокомпания “ British Airways”.
 
Въпреки изтощителния двуседмичен маратон Хънт финишира трети в Грани При на Япония, което му гарантира и шампионската титла във Формула 1. След края на кариерата си през 1979 г. британецът става телевизионен коментатор на автомобилни състезания. През 1993 г. той почина на 45-годишна възраст от инфаркт на миокарда./БЛИЦ