Мария Шарапова е съсредоточила усилията си върху здрави тренировки, за да успее да се противопостави на Серина Уилямс, която в последните години е истински хегемон в женския тенис. Независимо, че все още не е забравила напълно бившия си приятел Григор Димитров, рускинята се стреми да стои далеч от медийния интерес и да не обръща внимание на неговите отношения с певицата Никол Шерцингер, пишат медиите в САЩ.

"Опитвам се да се съсредоточа само върху тениса. В момента не мисля за неща извън спорта. Трябва да подобря играта си, за да съм достоен противник на Серина. Гледам към настоящето и бъдещето. Миналото си остава там - назад във времето", заявява Маша пред WTA, като визира най-вече професионалните изяви. Според медиите обаче няма как да това й изказване да не се отнася и за Гришо.

"Въпреки всичко, на нея не й е лесно да гледа Григор с новата му прителка. Още по-неприятното за нея в случая е, че новата му връзка стана публично достояние. Все пак обаче Шарапова наистина напредва в кариерата си, за разлика от бившия си приятел. Докато Григор парадираше с връзката си с Никол Шерцингер по време на Аустрелиън Оупън, Шарапова работи върху играта си без да вдига много шум около себе си", пишат още таблоидите в САЩ.