Състезателят от националния ни отбор по биатлон Димитър Герджиков направи предложение за женитба на дългогодишната си приятелка и колежка в женския тим Десислава Стоянова. Романтичната церемония се състоя в Словения в неделя.

Преди женската щафета от втория кръг в Световната купа дикторът използва представянето на квартетите, за да съобщи радостната новина. "Поклюка е перфектното място за такова нещо. Димитър Герджиков от България е предложил на Десислава Стоянова. Двамата сега вече са сгодени. Какъв щастлив момент. Успех на Десислава в състезанието. А сега моля за бурни аплодисменти за българския тим", обяви дикторът и такива отекнаха в словенския зимен център.

За щастливия миг Митко Герджиков се беше подготвил отлично, което личи от снимките във "Фейсбук". Биатлонистът от Чепеларе паднал на колене с пръстен в ръка пред любимата си до огромно сърце. След като Деси приела, всички национали наскачали с възгласи "горчиво", а масажистът на тима Момчил Кинов издействал от местната полиция да гръмнат и фойерверки.

И двамата участваха в щафетите в неделя, а от 15-и се местят в Нове Место (Чехия) за следващия старт за Световната купа.