Шесткратната световна шампионка по пауърлифтинг Анна Тураева се оплака, че е била подложена на унизителен преглед на летище. Пред погледа на всички останали пътници тя е трябвало да доказва, че наистина е жена.

Ако човек види снимките на рускинята, трудно може да каже, че наистина става дума за представител на женския пол. Тураева носи мъжки дрехи, ходи с обръсната глава, има изключително широки рамене и липса на женски гърди, заради което дори не ползва сутиен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

„Вчера летях транзитно от Санкт Петербург до Москва и от Москва до Краснодар. На тръгване не искаха да ме пуснат на летището, тъй като в паспорта ми в графата за пол е отбелязано, че съм жена. Беше унизително пред цялата опашка от чакащи да отговарям на въпроси от интимен характер. Дори се интересуваха в живота и леглото каква роля играя – на мъжа или на жената. Въпреки отношението, аз не си позволих ни най-малка грубост и се стараех да реша ситуацията в спокоен тон. Цялата опашка от хора наблюдаваше тази анархия, а аз се чувствах максимално безпомощна“, написа Анна Тураева в „Инстаграм“.

„Като някакво петгодишно момиченце трябваше да доказвам, че съм жена. Опитах се да им обясня, че не са прави. Направих всичко, което зависи от мен, и накрая повярваха, че съм родена от женски пол. Стана истинско чудо и ме допуснаха до полета. Тук обаче не приключи всичко. Пристигайки в Москва, попаднах на подобна ситуация, но този път с мен се държаха много агресивно. Стана ми не само обидно, но и страшно. Държаха се все едно съм престъпница. Никакво уважение към мен като човешко същество. Не съм се трудила през целия си живот, за да печеля медали с кръв по ръцете си, за да получавам подобно отношение“, допълва шампионката.

Анна Тураева не само е шесткратна абсолютна световна шампионка, но и абсолютна деветкратна европейска шампионка. Освен това е притежателка на световни, европейски и евразийски рекорди.