ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ  БУКМЕЙКЪР  ТУК!

Пловдивският бизнесмен Илиян Филипов, чиято фирма ПИМК построи стадион "Христо Ботев", подкара електрически "Ролс-Ройс". Официално представяне на модела "Spectre" на престижната британска компания беше през май тази година. Доставките започнаха съвсем скоро и една от първите бройки в света е собственост на Филипов, който все още кара колата с транзитни номера. "Марица" показа снимки на впечатляващия автомобил, паркиран до новотела под тепетата. 

"Spectre" е луксозно купе в стила на Wraith с междуосие от 3.21 метра и тегло от 2975 килограма. Главен виновник за това е батерията, която е с тегло от 700 килограма и може да придвижи електрическото купе до 520 километра с едно зареждане. Мощността е 585 конски сили, а въртящият момент достига 900 нютон метра. Ускорението до 100 км/час отнема 4.5 секунди. 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+)

През май тогавашният шеф на "Ролс-Ройс" - Томас Мюлер-Отвос, обяви, че цената на модела ще е „доста над 500 000 евро”, което явно не е проблем за строителя на "Колежа". 

Илиян Филипов е известен като запален почитател на британската марка и вече има два "Ролс-Ройса". Номерът 000007 също му е любим, има го във вариант за пловдивска и за софийска регистрация. ​Лъскавите возила често се забелязват в района около "Гранд хотел Пловдив", любимо място на строителния бос. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!