Спортисти и треньори изричат култови фрази пред медиите, но не когато микрофоните и камерите са включени. Пред тях те се държат прилично,
всячески се мъчат да въздържат емоциите си. Е, не винаги го правят...
 
Има обаче много случаи, когато известни личности от българския спорт се държат брутално и на моменти просташки с журналистите в така наречените неофициални разговори. Дали медиите ги предизвикват или не – е отделен въпрос.
 
БЛИЦ публикува част от най-интересните “изказвания” в последните години, станали в разговори между журналисти от различни издания и футболни личности, когато камерите липсват.  
 
Емил Данчев, мениджър на Бербатов: “Ей, ако не сме ние да ви храним, ще умрете като псета. Ама вие какво искате – освен да ви давам храната, преди това да ви я сдъвкам и тогава да ви я поднеса с лъжичка ли?”
 
Христо Стоичков: “Ей, цървули, изтрийте го тоя материал, че сега ще ви изтрия всичките аз!”
 
Йордан Тодоров, бивш футболист на ЦСКА: “Интервю ли искате? Какво интервю, бе? Спрете да ме наричате Данчо Тъча, че като дойда в тъпата редакция, ще ви изпочупя всичките компютри.”
 
Края на 90-те години, Христо Стоичков към млада журналистка: “Какво, моето момиче, нямаш микрофон? Ами да ти дам един! Пробвай го. Нали знаеш как се пробва – духаш и казваш “проба, проба”.
 
Венци Стефанов: “Леле, леле, гледай какво шкембе си отпрал. По-голямо от моето. Виж колегата ти каква е вейчица. А така, води го с теб, за да го хранят по-често...”
 
Борислав Михайлов: “Колега, лекичко с критиката, лекичко, че ще стане тежичко!”
 
Димитър Борисов: “Малко намалете с тия нападки, че после ще дойдат евротурнирите и ще искате да се повозите безплатно на самолета...”
 
Тодор Батков: “Така като ме гледаш, да ти приличам на Бай Ганьо?! И на всичко отгоре си тръгнал да ми звъниш и въпроси да ми задаваш!”
 
Асен Николов: “Що сте написали, че съм мангал?! Като ви пратя цялата махала, ще видите вие кой е мангал. Аз не съм нито ром, нито коняк, българин съм!”
 
Валери Божинов: “Стига сте го избирали тоя Звезделинчо за футболист №1. Няма ли и други, та все той ви е на устата!”
 
Георги Димитров-Джеки: “Виж се на какво приличаш, тръгнал си да ме молиш за интервю. Я прати някоя колежка. Ама да е над 35. Да видиш какво интервю ще и дам, цял живот ще го помни!”
 
Димитър Пенев: “Какво ми алкаш по телефона. Кого търсиш? Пената ли? Няма никаква Пена, Мара е на телефона!... Айде питай, какво ще питаш, че токът ей сега ще спре и ще изчезне връзката!”