И двете дъщери на легендарния Христо Стоичков са имали сериозни проблеми с...българския език. Това потвърди по-голямата – Михаела, която гостува в предаване в БиТиВи. Тя е родена през 1988 година, но малко след това семейството се мести в Барселона и тя почти проговаря и прописва на каталунски. “Не ме е срам, ще го кажа, като се върнах в България, няколко месеца ходих на уроци по български. Не знаех да пиша и чета, не че майка ми и баща ми не са ме учили. Просто съм учила други седем езика. Доста рядко си идвах, два пъти в годината за по три дни”, заяви Михаела.

Сестра й Христина в момента живее с приятеля си Джонатан в Канзас (САЩ). Тя се включи от там, за да участва в предаването. Родената през 1991 година щерка на Стоичков едва говореше на български, като беше заучила или четеше написаното послание към кака си.

“Мика като дете беше много добра и много умна. От нашето детство си спомням, че ходехме да гледаме мачовете на тати и си играехме с децата на стадиона. Ние двете много се гордеем, че сме дъщери на най-добрия футболист в света. Тя, Мика е много амбициозен човек и много умна като мама и тате. Решението да живее в България аз мисля, че е временно явление, щото в момента знаете, че баща ми е треньор на супер Литекс и затова моето семейство се задържа в България. Най много съм се притеснила за Мика беше, когато бехме малки и без да искам й счупих пръста на ръката (б.р. - така изрича думите Христина). Тя може да ви разправя случая. Ние двете си споделяме всичко особено сега, когато сме далече”, едва каза Христина Стоичкова, като често объркваше времената на глаголите и видно изпитваше трудности да говори на български.

Много емоционална и весела беше срещата на Мика с баба й Пепа, майката на Марияна. Тя се е грижила за нея от съвсем малка и признава, че иска вече да види внучката си омъжена и то за българин.

„Това за брака ми е малко тежка тема, защото много зор ми дават и не мога да разбера откъде този зор. Майка ми се е оженила за баща ми на 18 години. Аз вече, за нищо не ставам...Винаги обаче съм казвала, че когато си дойде. Няма такъв човек като майка ми. Като малка в училища ме питаха, каква искаш да станеш, а аз казвах – като майка ми. В нея виждам сега спокойствие, интелигентност, обич, много неща виждам, които бих искал да имам като порасна. Майка ми винаги е до баща ми, те са едно цяло. Искам и аз да имам такова семейство. Те и сега са още толкова влюбени, наистина много се обичат. Толкова да се уважават, постоянно са заедно. Дори понякога ме дразнят, викам им: “Айде, малко почивка” (смее се). Нашето семейство винаги сме били разделени. Баща ми пътува къде ли не, ние сме оставали или с баба ми, или с гледачка. Но това е част от професията. Но не съм чувствала самота, защото винаги сме имали хора около нас, които ни обичат”, допълва още Михаела.


00000000000000000000000000003.jpg

Двете дъщери на Стоичков - Христина (вляво) и Михаела