Христо Стоичков даде интервю на дъщеря си Михаела, която има рубрика в предаването "Нека говорят" по btv. В него Камата говори за благотворителната кампания на щерка си, съветвайки всички българи да помогнат на нуждаещите се. Ицо връчи на Мика плик с пари, дарени от него и футболистите на Литекс.

Изявяващата се като журналистка наследничка на Стоичков го разпита за децата, лишени от родителски грижи. Камата развълнувано обясни как наскоро при посещение на сиропиталище очите му се насълзили, когато разбрал, че едно от момчетата написало стихотворение за него.

"Давам шанс на много млади момчета. Доволен съм от старанието и желанието им. Млади футболисти на Литекс има във всички гарнитури, което показва, че се работи правилно в клуба. От школата, която развиваме в Етрополе имаме футболисти в Испания, Италия, Англия. Радостно е, че много момчета са тръгнали от нашата школа там. Получихме и награда за най-добре развиваща се школа", коментира Стоичков в интервюто, което даде за щерка си Мика.

Камата използва ефира, за да призове повече хора да се включват в благотворителни инициативи и да помагат на нуждаещите се.

"Всеки трябва да намери сили и възможност да помага на млади деца в неравностойно положение. Да помогнеш на едно дете е най-малкия дълг. Най-важното е да го правиш от сърце. Много е лесно да направиш едно дете щастливо. Повечето от домовете в България са в окаяно състояние. Мисля, че всеки, който може и милее, трябва да дари по нещо, да го направи с любов", сподели наставникът на Литекс.

"Наскоро бях в Бургас, гостувах на деца в нужда. Едно от момчетата беше измислило стихотворение за мен. Насълзиха ми се очите, като го чух", разказа Камата.

"Всеки, който милее и може да помогне, нека го направи от любов. Самото дете, когато види, че му се дава нещо, че има грижи за него, става много щастливо. И нека не се заблуждаваме, че се прави някаква благотворителност. Трябва всичко да е от сърце, иначе няма ефект. Радвам се, че си поела тази инициатива. Този плик с пари го даваме от сърце. Сумата е събрана от мен и футболистите. Знаем, че в някой от тези домове ще излезе спортист, има кадърни деца. Искаме поне малко да помогнем на нуждаещите се. Дано повече хора ни последват", добави Стоичков, който посъветва БФС да събира пари от клубовете за благотворителност, след което те да бъдат дарявани на нуждаещи се деца.

"Барселона има надпис на УНИЦЕФ на фланелките си. Това е реклама, но те си плащат за нея. Затова Барса е най-великият клуб и винаги ще се говори, че помага на всички. Парите отиват за децата по света, което може да се случи и у нас. Футболният съюз нека направи фондация и всички отбори да заделят средства. После тази фондация да ги разпределя. Но трябва да се намери точният човек, да има прозрачност. Даренията да се показват пред камери и да се знае къде отиват парите", каза Камата.