ЦСКА обяви официално за привличането на поредния нов в лятната селекция - Тончи Кукоч, който подписа договор за 2 години. От "Армията" информираха, че ще му плащат по 12 хиляди лева на месец. Хърватският ляв защитник, който играе успешно и по лявото крило, е юноша на Хайдук (Сплит), но така и не се налага в родния си клуб и следват преотстъпвания в други отбори - Истра, Мосор и Хърватски Драговоляц. Отпращанията от Хайдук обаче никак не се харесват на Кукоч и той демонстрира що за характер е. Докато треньорите обясняват, че е луда глава, Тончи потвърждава мнението им и не пропуска да им скочи, позволявайки си да им отвръща с остри реплики. Медиите в Хърватия дори отдавна в материалите си го списват не просто като Кукоч, а като лудият Кукоч.

Преди известно време защитникът дава интересно интервю в родината си. "Дали съм луд? Не, ще ставам още по-луд, защото това е единственият начин да вървя напред", разсъждава Тончи.

"Знаете ли колко е трудно на младите футболисти? Писна ми треньорите да ме обвиняват "Кукоч това, Кукоч онова". Имат моето уважение, но не ме е страх от тях. Човек трябва да слуша себе си, а не шибаняците от другата страна. Винаги приемам съвет, но накрая взимам сам решението. Ако някой ме обвини за това - просто майната му!", изцепва се 190-сантиметровият левичар, който е роднина с живата легенда на хърватския баскетбол Тони Кукоч. 

Иначе новото попълнение на ЦСКА се кълне, че е лоялен към клубовете. Така например се съгласил да ореже заплатата си в Хайдук с 40%, защото бил фен на клуба и обичал агитката. И след раздялата с любимия отбор Кукоч често е бил забелязван на трибуните.

Хърватинът е доста активен в социалните мрежи, където постоянно се фука с множеството татуировки по тялото си. И двете ръце на Тончи са обрисувани, по-краката все още има доста свободно място, но безспорно той вече е най-татуираният футболист в ЦСКА. Кукоч има рисунки къде ли не - на врата, където грее коронка, зад ухото, по гърдите... 

kukoc_cska3.jpg

В хърватските медии отбелязват, че Тончи е един от най-татуираните техни футболисти.

kukoc4.jpg

Кукоч обаче явно няма най-добрите съветници. Бившият му мениджър е вкаран в затвора за година, тъй като участвал в изнудвания и палежи на автомобили. След случката новото попълнение логично се разделя с агента си и повече не иска да има нищо общо с него.

Любопитно е дали в ЦСКА най-после Кукоч няма да разгърне потенциала си, след като в юношеската възраст специалистите му предричат бляскаво бъдеще. Защитникът за последно  игра в Бреша, където обаче предимно е разхождал татуировките си, които след всеки изминал месец стават все повече и повече. 

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите


kukoc_cska.jpg

http://www.cska.bg/uploads/news/Kukoch-podpisa-s-CSKA--744-1653-ph.jpg