Футболен шеф блъсна 10-годишно момиченце на пешеходна пътека и избяга. Това става ясно от разпространен в интернет видеозапис, на който се вижда джип „Рейндж Роувър“ да удря детето, да спира за малко и след това да напуска мястото на произшествието.

Очевидци са подали сигнал и малко след това нарушителят бил задържан на паркинг. Предполага се, че водачът е бил пиян, тъй като при опита да паркира е ударил автомобил от марката „Мерцедес“.

Установена е самоличността на виновника. Това е генералният директор на футболния клуб Черноморец (Новоросийск) Виталий Бут.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Инцидентът е станал на 4 октомври, а 46-годишният Бут е бил задържан за 48 часа. Преди това е посетил медицински пункт, където му е била взета кръвна проба за алкохол.

Пострадалото момиченце е откарано в болница. Оказало се, че има няколко синини и лека уплаха, тъй като, за щастие, ударът не е бил силен.

Освен, че е генерален директор на Черноморец Виталий Бут е общински съветник в Новоросийск. Той е бивш футболист на Динамо (Москва), Локомотив (Москва), Арсенал (Тула) и Черноморец (Новоросийск).