24-часово състезание ще се проведе на картинг пистата в Хасково. Стартът на четвъртото издание на „ЕКО 24 часа на България“ ще бъде даден в 12:30 часа в събота. Състезанието е част от европейския картинг шампионат за издръжливост. 

След успешния и оспорван 8-часов формат, който се проведе в средата на април, сега предстои 24-часово предизвикателство. 

Състезанието привлича отбори от цял свят като този път общият брой на пилотите е 220, разпределени в 42 тима, от 12 нации. Шефът в ПФК Левски Даниел Боримиров е сред участниците и ще покаже умения зад волана на картинг.

За поредна година, организаторите обещават много изненади, силни емоции и адреналин на макс за всички любителите на моторните спортове. Спонсорът на шампионата също ще има свой отбор - „Еко и приятели“, който ще мери сили с професионалисти от цял свят. По традиция и тази година в оспорваната надпревара ще вземе участие и отбор на звездите, с представители от различни направления и професии. Той ще бъде представляван от олимпийския медалист- Йордан Йовчев, актьорите Наум Шопов и Иво Аръков, рекордьорът на Гинес - Борис Налбантов, носителят на Световната купа по сноуборд Радо Янков, легендата на българския футбол Даниел Боримиров,  ултрамаратонецът - Краси Георгиев и младата надежда на българския мототен спорт Калоян Върбицалиев.

Състезанието, ще бъде излъчено в ефира на БНТ с няколко преки включвания по време на надпреварата.

Както всяка година, организаторите ще се ангажират с благотворителна кауза, като съберат и дарят средства за малкия Гого от Хасково. Те ще предоставят част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства. 

Шампионатът ще продължи със спринтово състезание и 6-часов ендюрънс на 27-28 август в град Кюстендил и с второто издание (за 2022-ра) на ЕКО 24-часа на България на 1-2 октомври на картинг писта Хасково.