Легендата на украинския футбол Андрий Шевченко, който прекрати активната си състезателна картиера след Евро 2012, покани боксьора Виталий Кличко на политически дебат.

Шевченко е втори в избирателния списък на партията на Наталия Королеска "Украйна напред!", а Кличко е лидер на основаната от него политическа партия УДАР.

Бившият играч на Динамо Киев, Милан и Челси официално приключи с футбола на 27 юли и още на следващия ден се впусна в политиката. В края на август пък стана ясно, че Шевченко е дарил на "Украйна напред!" над 1 милион долара.

"Поздравявам Виталий с победата над Чар. Много се радвам на спортните му успехи, защото чрез тях той прославя Украйна. На политическата арена обаче ние сме противници, ето защо го каня на телевизионен дебат, за да обсъдим бъдещето на страната", заяви 35-годишният Шевченко.

Все още Виталий Кличко не е отговорил на поканата. 41-годишният боксьор може да прекрати кариерата си на ринга, ако неговата партия УДАР постигне добри резултати на изборите за Върховната Рада на Украйна на 28 октомври.