Футболистът Валери Божинов тръгна на психолог заради гаджето си Биляна Дол.

Сръбкинята не го е докарала до психическо разстройство, а точно обратното – иска да му помогне да излекува сексуалната си зависимост.

Припомняме, че в началото на лятото Биляна заряза Валери след серия от изневери от негова страна. Дол публично обяви, че Божинов има сериозен проблем със сексуалния си нагон, който стигнал до болестно състояние. Все пак тя не можа да издържи дълго без Валери и няколко месеца по-късно му прости.

Оказва се обаче, че прошката ѝ не е била безусловна – Биляна поставила ултиматум на Божинов да започне посещения при семеен психолог. Футболистът всяка седмица трябвало да ходи на терапия, докато специалистът не прецени, че проблемът е преодолян, пише в. "Галерия".

И докато повечето приемат ситуацията като забавна, психолози предупреждават, че хиперсексуалността е сериозно психично разстройство. Хората, изпитващи сексуална ненаситност, трудно могат да бъдат задоволени и водят безразборни контакти с различни партньори.

Самият Валери се бори с този проблем от години. Още когато беше с певицата Алисия, тя неведнъж го хващаше в изневери. Азбучен пример е случаят, когато фолк певицата го хвана на калъп в оргия в комплекс "Царско село“. Заедно с нея бе приятелката ѝ Христина Витанова - тя пък завари бащата на децата си Благой Георгиев с две манекенки.

Говори се, че по време на брака си с Николета Лозанова Валери също не можел да владее хиперсексуалността си и именно това е причината да се разведат. "До този момент не ми се е случвало публично да се жалвам, че са ми изневерили, няма да го направя и сега“, премерено отговори Лозанова на въпроса дали Валери някога ѝ е кръшкал.

Пред свои приятели Божинов признал за проблема си и заявил, че е готов на всичко, за да запази Биляна до себе си.