Нидерландската колоездачка Елен ван Дайк прояви добро чувство за хумор, след като разгледа наградите, които получи за победата си в състезанието по часовник от състезанието Блуйзон Фрислан.

Сред тях имаше  бяха превръзка за очи, лубрикант и вибратор. Те бяха част от комплекта, даван от основния спонсор на състезанието „EasyToys“ - компания за секс продукти.

„Наградите в женското колоездене бележат прогрес. Може ли да ми дадете съвет как да ги използвам“, написа 35-годишната колоездачка в „Туитър“, след като разопакова розовата наградна кутия и публикува снимка със съдържанието.

Това не е първият случай на странни подаръци за победителки в женското колоездене. Преди няколко години Джолийн Д`Хоор получи прахосмукачка за победата си в Ронде ван Дренте през 2015 г.

„EasyToys“ преди две години опитаха да навлязат и в нидерландския футбол като спонсор на Емен. Местната футболна федерация забрани рекламите на екипите, а според условията на договора клубът трябваше да получава по 500 000 евро на сезон.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)