Футболната легенда Стефан Шварц преплува Бургаския залив днес. Това обаче стана с луксозна яхта, която бе наета от неговия приятел Кирил Евтимов. Двамата потеглиха от Поморие със семействата си, като крайната цел беше Созопол. 

Пътуването през залива бе едно романтично и емоционално преживяване, което имаше и лек авантюристичен оттенък. Освен това Шварц се запозна и с един исторически и вековен маршрут, който датира от преди новата ера. Още тогава градовете Анхиало и Аполония са имали търговски и делови отношения по море.

Сега Шварц, Кирил и техните семейства преодоляха маршрута с яхта.

Бившият шведски национал и ас на Арсенал, Бенфика, Валенсия и Съндърланд е в Бургас по покана на Кирил Евтимов, като визитата му съвпада с 60-годишнината от създаването на Нефтохимик. Шварц бе важен гост на "шейховете", като участва в серия от срещи и мероприятия. Кирил Евтимов пък е популярен футболен космополит, който има контакти с популярни имена от целия свят. Той е родом от Бургас, фен е на Нефтохимик, но поддържа толерантни контакти с представители на всички футболни клубове у нас.