ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Синът на баскетболната легенда Дуейн Уейд - Зион, шокиращо смени пола си и стана момиче на име Зая. 15-годишният наследник на бившата звезда от НБА се обяви през последните три години за трансджендър, но вече официално има документи за смяна на пола си на женски.

Още преди половин година Уейд подаде документи, които бяха необходими на Зион официално да стане 15-годишно момиче Зая, а съдебният процес приключи успешно.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

"Зион се прибра вкъщи и каза: "Готов съм да живея както искам. Искам да говориш за мен в женски род и да ме наричаш Зая. Решението беше само негово. И аз и съпругата ми Габриел го подкрепихме. Отнасяме се много сериозно към ролята и задълженията на родителите. Нашата работа е да изслушваме детето си и да му помогнем по най-добрия начин. Тази ситуация също не променя това", разкри Уейд в „Шоуто на Елън“. 

"Тя е страстна, пълна с любов. Горди сме с нея. Обичайте и уважавайте децата си такива, каквито са", сподели Жената на Уейд - Габриел, е голяма опора на Зая.

Уейд игра в НБА от 2003 до 2019 година и е един от най-добрите гардове в историята на най-силното баскетболно първенство в света. Той стана трикратен шампион с екипа Маями. Гардът е участвал в Мача на звездите 13 пъти и веднъж е избран за MVP. След като той спря с баскетбола, Маями извади от употреба потника с №3.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала ТУК