Младият Мартин Дойчев направи впечатляваща игра в „Стани богат”. Той  достигна до въпрос за 15 000 лева, където реши да рискува и изгоря, падайки на втора сигурна сума от 2500 лева.

Роденият през 1993 година Мартин можеше да се откаже и да вземе 10 000 лева, но подчерта, че е дошъл не заради парите, а заради тръпката и играта.

Преди това той на няколко пъти демонстрира много големи познания, които му помогнаха да стигне далеч.

Един от най-трудните въпроси беше какво през 60-те години е открито в смолянското село Стойките. Мартин успя да отговори правилно – медал от първите съвременни олимпийски игри в Атина през 1896 година.

Любопитното е, че Марто е син на легендарния спортен лекар Иван Дойчев, който в момента е в Локомотив (София) и беше жокер на излъченото вчера предаване. Футболният доктор е два пъти шампион с ЦСКА и Левски и веднъж със Славия.

Иван Дойчев обаче се гордее не само с малкия си син, но и с големия Стефан, който е роден през 1990 година и работи като програмист.

Наскоро той и колегите му получиха огромно признание. Тяхната видеоигра за живота след Апокалипсиса SUNWALKER спечели първо място на престижното изложение за геймъри в Сан Франциско.  

„10 човека сме създатели на играта. Половината са американци, а останалите сме българи. Но не всички живеем в България. Радваме се, че спечелихме голямата награда. Специално аз се занимавам с техническата част. Работата ми доставя огромно удоволствие”, заяви Стефан Дойчев пред БЛИЦ.

Интересен е фактът, че той практикува ръгби. Стефан е част от българския отбор „Мърфис Мисфитс”. Нещо повече – носи капитанската лента.

„Преди време изпълнихме една голяма мечта. Посетихме град Ръгби, където е основан любимият ми спорт. Изиграхме два мача с местни отбори. Беше незабравимо преживяване”, добави Стефан.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ СПОРТ