Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙM 2!

Синът на фолкдивата Малина Симеон Мечев е на 22 години, а вече може да се похвали, че е бил в няколко отбора от "А" група, както и в младежкия национален тим. Полузащитникът носи екипите на Берое, Славия, Монтана, "Ботев" (Враца) и ЦСКА. При "армейците" обаче Мони беше едва месец, като сподели пред "ШОУ", че само е загубил времето си. Мечев коментира, че е бил излъган от Драголюб Симонович и сам е преценил, че е по-добре да си тръгне от отбора. Пред вестника на народа халфът говори за майка си, както и за скандала, в който беше забъркан баща му Красимир Мечев.

- Мони, къде те откриваме?
- Прибрах се в Стара Загора, бях малко на море, но сега ме чака сериозна работа.

- Явно си намерил нов отбор? Къде тренираш?
- Да, започнах с Верея. Ще играя във "В" група.

- Досега си бил все в "А" група, не правиш ли крачка назад в кариерата си, преминавайки във "Верея"?
- Не, защото за мен по-важно е да играя, а не в кой отбор съм. Ако не излезе нещо за "А" група, оставам във "Верея". Целта е да се класираме в "Б" група. Благодарен съм на президента Галин Михайлов.

- Как стигна до ЦСКА и защо си тръгна толкова бързо?
- Признавам, че отиването ми там беше изненадващо и за самия мен. Тренирах с Верея, обадиха ми се и ми казаха, че отивам в ЦСКА. Димитър Борисов ме покани. Иначе ми звънна Дуци-Муци, така му викам аз. Той ме взе, много неща обещаваше, но съсипа всичко.

- А в "Левски" ще те видим ли някога?
- Няма шанс това да се случи, поне засега. "Левски" преследват много високи цели, а аз не играя. Как си представяте, че ще ида при тях. Иначе треньор им стана един много уважаван от мен човек - Илиан Илиев. За него и Емил Велев само хубави неща ще чуете от мен. Благодарен съм и на двамата, от които съм научил много.

- На ЦСКА ли симпатизираш?
- Нито ЦСКА, нито "Левски". От Берое съм. Винаги съм бил бероец.

- Много врагове ли имаш?
- Искам да кажа, че никъде не съм се карал с никого.

- Имаше слух, че са те били в съблекалнята в Монтана?
- Много писания имаше по мой адрес. Всеки пише, каквото си иска. Попитайте футболистите, с които съм играл, какво им е мнението за мен.

3_1.jpg

- Пречи ли ти това, че майка ти е Малина?
- Не ми пречи. Аз давам всичко от себе си, гледам да се развивам където и да съм, тренирам максимално. Но явно на някои хора им пречи. Горд съм, че имам такава майка и баща. Обичам ги и искам и те да се гордеят с мен.

- Баща ти Красимир Мечев беше забъркан в скандал...
- Много смешни неща се пишат. Грозно е, че нападат баща ми. Смешно е да се петни по този начин името му. Той е чист, винаги е работил не на 100, а на 1000%, където и да е бил. Атаката идва от това, че се кандидатира за треньор на юношеския национален отбор и сега се опитват да му направят мръсно. Но аз съм убеден, че той ще спечели конкурса и ще поеме този тим. Баща ми много разбира от футбол. Вижда я играта, както се казва. Главно от него съм се учил. Постоянно ме съветва. Дори ми казваше да не ходя в ЦСКА, тъй като ще си загубя времето. Така и стана и сега съжалявам, че не го послушах.

- Какво ти е впечатлението от Венци Стефанов?
- Три години съм работил с него. Бях в "Славия", но в крайна сметка се оказа, че и там съм си загубил времето. Лично от него нищо добро не съм видял. Не получих шанс по незнайни причини, както повечето от момчетата. Младите футболисти не се налагат. Дава се шанс на чужденците. Вижте ги сега пак колко нови взеха на проби. И после ще се чака "Славия" да стане шампион. Това със сигурност няма да се случи. На "Славия" най-много приляга 6-7-о място. А това, че Венци Стефанов говори глупости по адрес на баща ми, е немислимо и няма как да станат тези неща, за които го обвиняват. Татко въобще не може да направи подобно нещо. Опетняват името му, но той ще си го изчисти, убеден съм. Всяко чудо за три дни.

- Майка ти идва ли на твоите мачове?
- Рядко, защото си има лични ангажименти. А и когато е на мой мач, не гледат мен, а нея. Но това е нормално - да я заглеждат. Красива жена е, известна.

- Имало ли е случай твой съотборник да се облизва за майка ти и да те е молил за съдействие?
- Никога и по никакъв повод. А и аз няма как да я дам.

- А ти не си ли искал от майка си да те уреди с някоя нейна колежка? Бил ли си с фолкпевица?
- Това нещо никога не сме го коментирали.

- Явно имаш гадже и не ти се говори за фолкпевици?
- Нямам сериозна приятелка, свободен агент съм. Но се намират обожателки, не се оплаквам.
ПЛАМЕН ВАНЕВ