Европейският ни шампион Едмонд Назарян и популярният певец Емрах Стораро влизат в схватка за златото в Inbet “Златна зона”, съобщи наш източник.

Интересно е как и двамата продължават наследството на своите известни бащи, легендите Армен Назарян и Тони Стораро. Тони, един от най-обичаните певци в България, предаде таланта си на Емрах, който от малък проявява музикалните си заложби и не след дълго става един от най-популярните певци на българската сцена. От другата страна на тепиха е Армен Назарян, един от най-успешните борци в историята и олимпийски медалист, който вдъхновява сина си Едмонд, вече двукратен европейски шампион при мъжете и веднъж при младежите.

Едмонд Назарян, който е свикнал да се бори за златото, ни разказва за реалната борба за медалите и за всичко, което стои зад тях. “Златото има висока цена и подготовката за него е изключително тежка,” Когато се състезава, той мисли само за едно - златото, което изисква абсолютна увереност във всяко действие и качество, за да го спечели. “За подготовката трябват максимални усилия, концентрация и силна мотивация,” споделя той. “Често си представям как стоя на най-високото стъпало с медала и слушам химна – това ме мотивира.”

А как протича ежедневието на един шампион по време на състезанията? Въпреки че той ги описва като напрегнати, винаги успява да ги превърне в една забавна игра.

“Отивам на състезание с голямо удоволствие и амбиция. Това ми носи радост, но и тежест, защото трябва да защитя честта на фамилията си. Необходима е много концентрация.”

Едмонд ни споделя, че обича една много специална част от режима му – спането. “В моята подготовка е задължително да има режим на храна, тренировки и сън. Много е важен сънят за пълното възстановяване,” казва той. Но, ако мислите, че шампионите лежат на стари лаври, грешите. “Целият фокус трябва да е върху състезанието и правилния подход към него. “Преди състезание се ограничавам от много неща, гледам да не излизам много, да си почивам и да прекарвам повече време в природата и разходки.”

Зад големите му мускули се крие голямото му сърце. Едмонд ни разказва за голямата му нужда от емоционална подготовка. “Професионалният спортист трябва да контролира емоциите си, защото в критични моменти те са решаващи. Аз съм емоционален човек, но в спорта мога да владея емоциите си и да ги използвам правилно. Това изисква тренировки и воля.”

Мотивацията на шампиона идва най-вече от вярата. Тя го стимулира най-много точно когато се чувства на ръба на силите си. “Вярата ми дава силна мотивация. Без вяра нищо не се случва”, споделя той. Медалистът силно вярва в доброто. “Гледам да съм оптимист и искам да следвам стъпките на баща ми и да сбъдна нашата мечта.”

И накрая - сладката победа. Моментът на триумф е незабравим за Едмонд.

“Победата ми ме прави горд, защото с нея мога да радвам всички мои близки хора. Тези емоции на победата са неописуеми. В много случаи съм изпитвал еуфория. Тези сладки моменти не се забравят никога.”

Златото е веднъж!