В голям скандал се замеси националният отбор на Чили при участието си на Копа Америка в Бразилия. Оказа се, че шестима играчи на тима са поканили в хотела проститутки и по този начина са нарушили правилата за борба с COVID-19.

Сега се очаква чилийците да бъдат санкционира от КОНМЕБОЛ (футболната конфедерация на Южна Америка). Както е известно, в Бразилия се наблюдава сериозен ръст на заразени с коронавирус и заради това в страната имаше протести срещу домакинството на Копа Америка.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Според информацията, Жеан Менесес, Артуро Видал, Гари Медел, Пабло Галдамеса, Пабло Арангис и Едуардо Варгас са поканили проститутки в „Гран Хотел Одара“ и са си устроили забавление с жриците на любовта.

Заради този инцидент и течащото разследване на случая беше отменена пресконференцията на Чили, която трябваше да се проведе днес преди мача от група „А“ срещу Уругвай.

В същото време Футболната федерация на Чили обяви, че ще глоби играчите от националния отбор и за друго нарушение на протокола за борба с коронавируса.

Оказва се, че футболистите са извикали в хотела си фризьор, който не е имал право да влиза в изолираната част на хотела, въпреки че е предоставил отрицателен резултат от PCR тест.