Огромен скандал се развихри на почивката на мача от турнира за Купата на България между отборите на Спортика и НСА. След последния съдийски сигнал за първото полувреме на мача в комплекс “Царско село” в столицата, двата тима се прибраха в съблекалните, за да отдъхнат и получат наставления от треньорите. След малко повече от 10 минути на терена се появиха само състезателките на НСА, а тези на Спортика липсваха, пише struma.com.

След още няколко минути чакане представителят на БФС Тодор Праматаров видимо изнервен вдигна луд скандал на шефовете на Спортика, заради забавянето на отбора. С помощта на мобилните телефони бе осъществена връзка с момичетата, които се оказали заключени в една от съблекалните на комплекса. След дълго лутане и издирване на ключовете, най- после отборът бе изведен от съблекалнята, като разследването установи, че отборът е бил заключен от привърженик на НСА. И всичко това се случва при резултат 1:0 за Спортика. В 30-ата минута благоевградчанки поведоха с гол на Евдокия Попадинова, която прехвърли вратарката на столичанки с техничен удар и откри резултата.

Минута преди почивката Ива Димова пропусна уникален шанс да увеличи аванса, но на празна врата не уцели целта. След скандалната почивка, която подейства негативно на психиката на момичетата от Благоевград, НСА обърна резултата до 2:1 и се класираха за полуфиналите в турнира. За Спортика остава утехата за участие в мач за 5-6 място в турнира, въпреки че момичетата се представиха силно срещу столичанки и заслужаваха победата, но загубиха злощастно. Всъщност турнирът за купата претърпя няколко сътресения преди самото му начало.

Първоначално БФС определил Стара Загора за домакин на турнира, но в началото на тази седмица изненадващо измести надпреварата в София. Освен това от турнира се отказаха два отбора и вместо осем, тимовете, който се включиха в надпреварата останаха шест. И не на последно място в рамките на две седмици Спортика и НСА изиграха два мача помежду си и то под ръководството на един и същи съдия, Християна Гутева. Това няма как да не събуди съмнения, още повече че в първата среща Гутав определено подпираше многократните шампионки от НСА. Днес има среща на представители на БФС и президенти на клубове от женския футбол, а утре Спортика играе срещу Академик за 5-6 място в турнира.