Президентът на волейболния Левски Владимир Николов изуми с постъпката си снощи в риалити шоуто "Фермата". Шампионът, който през годините се понрави на публиката със сърцатата си игра за националния отбор, реши да предостави победата си на Яни и да му позволи да сбъдне мечтата си с наградата от 100 000 лева, ако евентуално стигне до крайния успех. 

Най-добрият волейболен диагонал в света и любимец на публиката Владо Николов надви в оспорван дуел бившия учител по история в кръга с въпроси от Алманаха, които бяха на историческа тематика. Неочаквано обаче Владо реши да напусне шоуто и обясни решението си.

"Семейството ми има нужда от мен, докато аз се забавлявам. И докато аз съм щастлив тук, повече от 20 души ме чакат в Левски, за да продължим с подготовката на волейболния отбор“, каза Николов. 

Яни, който се бори геройски срещу капитана, не можа да сдържи емоциите си и избухна в сълзи, когато Владо обясни и другата причина да му преотстъпи мястото си във формата. "100 000 лева няма да ми сбъднат мечтата, но на Яни - да. Така той може да остане на село, а не да бяга към града. Видяхте, че той е страхотен. Той ме победи, би ме на важни битки. Това, което му липсва, е да повярва, че има добро, да повярва, че има позитивни хора“, обясни мотивите си спортистът, който за един месец се превърна в безспорен капитан и стожер на фермерите. 

Благородният си жест Владо Николов обясни и с това, че уменията на Яни са ценни за живота във фермата, а с наградата фермерът от село Козлец ще може да сбъдне мечтата си да има 1000 пчелни кошера. Изненадани от решението на Владо, водещите Иван и Андрей обясниха, че подобно нещо не се е случвало и едва ли ще се случи повече в шоуто. От уважение към постиженията и личността на волейболиста продуцентите взеха решение да уважат желанието му да напусне „Фермата“. Владо Николов запази и правото си да определи кой ще бъде следващия Фермер на седмицата. 

„Дали Яни ще продължи ще решим в понеделник", съобщиха още водещите.

След месец във фермата, която започна да се изгражда от нулата, Владо Николов напусна предаването под бурните аплодисменти на всички участници, като призна, че е бил щастлив от първата до последната минута, и се е научил да се справя във всякакви ситуации.

На тръгване Владо подари якето си от екипа на Левски на Яни, с което трогна още повече всички. Победеният от Николов пък остана без думи и плачеше през цялото време: