10.ДЕЙВИД ХОПКИН - Шотландският халф вкара Кристъл Палас във Висшата лига през 1997 г. Хората обаче го помнят заради рижавата му коса и огромни уши. Оттегли се от футбола през 2003 г. и има информационна агенция. Тренира и детски тим.

9.РОБЕРТ ПРОСИНЕЧКИ – Когато бившата звезда на Реал и Барселона заигра в Портсмут славната му кариера бе към края си. Плешив, небръснат и с наднормено тегло той бе като сянка на себе си, но все пак вкара 9 гола и помогна на отбора да се спаси.

8.ПИТЪР БИЪРДСЛИ – Бившият нападател на Англия имаше доста прякори, но един му отиваше най-много – Квазимодо.

7.РОБЪРТ ЪРНШОУ – Нападателят от Уелс е известен най-вече със зъбите си.

6.ТРИФОН ИВАНОВ - Трифон кой? Чуваме ви да плачете…Всеки, който си спомня Евро’96 няма да е забравил великия Христо Стоичков и головете, които вкарваше за България. Онези, които имат още по-добри спомени ще се сетят за косматия му съотборник Иванов. Наричан „българският вълк”, той бе звезда в халфовата линия (б.р. защитата), а също и звезда за английските фенове, които започнаха да харесват дългата му брада и прическата му на муле.

5.СТИЙВ ОГРИЗОВИЧ – Дългогодишният страж на Ковънтри има 600 мача, но е известен повече заради огромния си, безформен нос.

4.РОНАЛДИНЬО – Уникалният му външен вид и още по-уникален талант го превърнаха в легенда. Той никога не се притесни да се усмихва широко, въпреки огромните си зъби.

3.ДИРК КАЙТ – Странният му вид не му попречи да се наложи със Висшата лига. В 101 мача за Ливърпул има 71 гола.

2. ЛЮК ЧАДУИК – Няма много играчи на Манчестър Юнайтед, който са по-известни с това как изглеждат, отколкото с таланта си. Чадуик обаче е в тази категория. Той се бореше за място с любимеца на жените Дейвид Бекъм и напусна през 2004 г. Оттогава явно му е провървяло, защото поне не е кльощавият играч, който помним от Юнайтед.

 

1.ЙЪН ДАУИ – Представете си горните девет играчи смесени с фотошоп в едно и ще получите Йън Дауи. С очите на Кайт, огромните уши на Хопкин, плешивостта на Просинечки и устата на Биърдсли, Йън може да уплаши всяко живо същество. Може би това му помагаше в кариерата, когато явно защитниците са се страхували и така по-лесно е вкарвал голове./БЛИЦ