Докато Интер (Маями) спокойно води в класирането на Източната конференция на Мейджър Лийг Сокър, петима от играчите на тима грабнаха вниманието с дейностите си извън терена. Съотборниците на Лео Меси участваха в почистване на плажа в държавния парк Dr. Von D. Mizell-Eula Johnson в Dania Beach.

"Чистачите" бяха Марсело Вейганд, Яник Брайт, Робърт Тейлър, Лоусън Съндърланд и Райън Сейлър. Почистването на плажа беше част от сътрудничество с Fracht Group, насочено към "защита на околната среда" и "елиминиране на пластмасовите отпадъци за създаване на по-чиста и по-здравословна планета".

Инициативата се фокусира върху събирането на микропластмаси, особено за защита на животни като костенурки, риби и птици, които могат да ядат пластмасата. "Чувствам се страхотно да допринеса и покажа другата страна на футболистите. Ние винаги искаме да помогнем за подобряването на нашата общност", каза аржентинецът Вейганд.

"Дойдохме тук, опитвайки се да променим нещата и да почистим малко нашите океани. Живеем в Маями, плажът е голяма част от града и отпадъците не засягат само животните и всичко там, но и нас. Така че, всеки печели от почистването", добави Сейлър.

Това не е първото участие на Интер (Маями) в подобна инициатива. През февруари подобно почистване на плажа се проведе в същия парк, а към благородната инициатива се присъединиха ДеАндре Йедлин, Дрейк Календър, Джулиън Гресел и Давид Руис.

Отборът на треньора Херардо Мартино доминира в Мейджър Лийг Сокър. Тимът е на върха в своята дивизия с 59 точки, като има 18 победи, 5 равенства и 4 загуби в 27 мача, при голова разлика 62:40.

Следващият мач на Интер (Маями) е на 14 септември, когато "чаплите" приемат Филаделфия на своя стадион. Очаква се Меси да се завърне за първи път на терена откакто се контузи във финала на Копа Америка.