Бившият футболен национал Благой Георгиев използва профила си в „Инстаграм“, за да предаде важно съобщение към всички. Той казва какво всички православни трябва да направят тази вечер, а посланието е предадено от Божията майка.

Неин образ се е появил над манастирите „Григориат” и „Свети Петър”, които са част от 17-те светини в Атон, а снимките са напълно автентични. Източникът на двете снимки е високопоставен служител на държавата, който често гостува в Атон и е сред малкото допускани в лоното на Зографския манастир. Той твърди, че това е послание от Света Богородица и ние трябва да го приемем.

„Съобщение от Света гора. Всички православни християни да поставят кръстове на входните врати на домовете си тази вечер или да помажат с елей или маслиново масло кръст на вратите. Посланието е дадено от Божията майка на монасите от снощното бдение. Спаси, Господи!“, пише бившият футболист в „Инстаграм“, разпространявайки посланието.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Призивът му наподобява библейските призиви към израилтяните преди Бог да изпрати своите наказания на египтяните.

Отец Калистрат от Зографския манастир подчерта, че подобни видения е имало неведнъж над Атон, но му е известно, че те са били видими само за конкретен монах и не се е случвало в неговия живот да е пред множество от посветени. Той обаче смята, че няма нищо лошо да си сложим кръстчета на вратите и да помажем със светения елей.