Специално вино “Катя Дафовска“ ще получат най-личните гости на Откритото европейско първенство в Банско утре вечер по време на „Нощта на наградите”.

На вечерята в ресторанта на Пирин голф клуб са поканени представителите на Международния съюз по биатлон, спонсорите на състезанието и домакините от община Банско.

Виното „Катя Дафовска” е произведено от винарска изба “Братя Минкови – традиция от 1875 г.“ специално за единствената ни олимпийска шампионка от зимна олимпиада Катя Дафовска. Тази година се навършиха 15 години от златния й медал отигрите в Нагано през 1998 г. Избата е произвела лимитирана серия от 2000 бутилки с лика на най-известната българска биатлонистка.

Първият вицепрезидент на Междунадния съюз Сергей Кущенко, техническият делегат Валтер Кухлинг и директорът на първенството Феликс Битерлинг ще получат специални ръкавели с инициалите си и значки с логото европейското.

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска ще връчи на спонсорите кристални плакети.

БНТ1 и Евроспорт ще предават утре и в неделя пряко най-интерeсните стартове от европейското – спринт и преследване при мъжете и жените. Спринтовете при мъжете и жените ще са на 23 февруари (събота), съответно от 10:30 ч. и 15:00 ч. Преследването е на следващия ден, като стартът при мъжете е планиран в 12:00 ч., а този при жените в 15:45 ч.

Любителите на биатлона могат да следят на живо резултатите от стартовете и в интернет на www.biathlon.bg в специалната секция за първенството.

Бюджетът на състезанието е 750 000 лева. Той е осигурен с финансовата подкрепа на Министерство на физическото възпитание и спорта, Община Банско, Български спортен тотализатор и много спонсори.