Спортният журналист Калин Каменов се оказа и писател. Вярно, засега – млад, но писател. Защото първата му книга – „Бинокъл за убийства”, издадена от ИК „Дилок”, вече пътува към книжния пазар. corica.jpgАвторът е роден през 1971 година в София. Той е дългогодишен репортер и редактор в редица спортни издания.
 
 
„Бинокъл за убийства” ни пренася в един приятно поднесен съвременен свят, който е подвластен на времето и мистиката. Тиха улица в София се превръща в невралгична точка, която преобръща живота на куп хора. Малко момиче чрез един мистериозен бинокъл става свидетел на няколко убийства и се оказва обречено да развали едно древно проклятие.
 
Едно ченге е по следите на наркобанда, но е въвлечено в разплитането на зловеща тайна, която ревниво пази един бивш цирков акробат. Трима влъхви-антиквари трескаво издирват една книга, в кориците на която е оръжието срещу заклинанието.

Докато се лутат в лабиринтите на енигмата, която ги прави уязвими, героите в „Бинокъл за убийства” първо трябва да прекрачат личните си страхове и да осмислят плановете си. Но никога нищо не е такова, каквото изглежда…

”Книгата за мен е една сбъдната мечта, която се радвам, че мога да споделя”, казва Калин Каменов.