Близката на Григор Димитров Ализе Лим, която дори беше спрягана за негово гадже, блести и на Олимпиадата в Париж. Дори да не е на корта, тенисистката знае как да привлича внимание. Тя е една от водещите на специалните студиа за олимпийските игри на френската национална телевизия, а по време на една от почивките си изненада екипа на bTV с широка усмивка и желание да научи български език.

"Гладна съм!", знае вече Ализе, като уточнява, че това е любимата ѝ дума. 

Научи още "Здравейте" и "Довиждане". И нямаше как да бъде пропусната най-пикантната тема - Григор Димитров.

Наскоро двамата бяха засечени да си тръгват заедно от парти в Монте Карло, а Ализе беше видяна на трибуните по време на мач на българския тенисист. Наложи се и двамата да обясняват, че са само добри приятели.
 
"Срещнах Григор в академията на Патрик Муратоглу преди много години. Той беше бебе, всички бяхме бебета. А там бяхме като в голямо семейство. Винаги обядвахме заедно, забавлявахме се. Той е страхотен тенисист. Сигурна съм, че има много фенове в България. Той е добър пример и вдъхновение за много тенисисти, а и за мен. Надявам се кракът му да е по-добре и да спечели много мачове в Америка", усмихва се Ализе.



Тя разкрива още, че не е сложила окончателен край на тенис кариерата си, но пък спортът много ѝ помага в новото поприще.

"Тенисът ми липсва всеки ден, но не съм спирала окончателно. Продължавам да тренирам, играх тук и там на някои турнири, за да не губя връзката. Опитвам се да наваксвам колкото мога. Все още не мога да кажа "Сбогом!". Сега говоря повече с коментаторите, отколкото с атлетите. Но стане ли дума за тенис, тогава говоря с колеги и приятели и е по-лесно да им задавам въпроси", споделя тя и добавя: "В края на краищата спортът е въпрос на емоции, трудолюбие и това го разбираш. Така че спортът помага. Дори да не е тенис, знам през какво преминават спортистите".

Както всеки мач е непредвидим, така и участието в телевизионен ефир носи своите предизвикателства. "Водеща съм всеки следобед от 1:30 до 6:30 ч. прескачаме от спорт в спорт в спорт. Трябва да съм подготвена, има много  предизвикателства. Понякога и аз не знам за какво ще говоря 10 минути преди ефир, така че трябва да съм добре подготвена. Моята работа е да съм водещ, да задавам въпроси към коментаторите. Имаме и чат със зрителите, говорим с тях, понякога тестваме познанията им. Готино е", усмихва се Лим.

И разказва как е започнало телевизионното ѝ приключение: "Не го реших аз, просто се случи. Идваха много предложения и възможности. Питаха ме дали искам да опитам, аз бях контузена и си казах "Защо не?!". Винаги съм харесвала предизвикателствата, пробвах веднъж, два пъти. И натрупах опит. Даже не го смятам за работа, а по-скоро за някаква дейност. Забавлявам се. Харесва ми и, докато имам възможност, ще се занимавам с това. Особено в такава ситуация, в която имам възможност да съм на олимпийски игри. За мен те са много важни, особено сега, когато са в Париж. Късметлийка съм, че имам този шанс"