Благотворителният мач между Звездите на България и ветераните на Астън Вила, за който БЛИЦ ви информира, ще се играе на 25 май на Националния стадион "Васил Левски".

"Българският футболен съюз е изключително горд да съобщи, че в партньорство с Министерството на физическото възпитание и спорта, Министерство на здравеопазването, Асоциацията на ветераните на Астън Вила и дългогодишен капитан на българския национален отбор и рекордьор по мачове за България Стилиян Петров ще организира това вълнуващо събитие, чиято цел е изключително благородна. Събраните средства от продажба на билети ще постъпят по сметка на Министерството на здравеопазването и ще бъдат изразходвани за подпомагане и лечение на болните от левкемия деца в България. Изключителни благодарности бихме искали да отправим към Министерството на физическото възпитание и спорта, с чието съдействие бе осигурен Националния стадион "Васил Левски" като място за събитието", информираха от БФС.

Мачът на 25 май от 15:00 часа на Националния стадион "Васил Левски" ще бъде излъчен пряко по БНТ, а всички зрители, включително дори и футболистите от двата отбора, ще си закупят билет на стойност 10 лева, за да подпомогнат каузата. Тимът на Астън Вила ще пристигне в пълния си блясък, начело с Питър Уит - авторът на единствения гол при победата над Байерн на финала за Купата на европейските шампиони през 1982 г. За българския отбор ще играят Димитър Бербатов, за което БЛИЦ вече ви съобщи, както и много от ветераните на националния отбор, които спечелиха бронзов медал на световното първенство в САЩ през 1994 г. Селекционер на България ще бъде Димитър Пенев.

Потвърждение, че ще се включи в двубоя е дал и министър-председателят на България Бойко Борисов, а все още се чака такова от премиера на Великобритания Дейвид Камерън, който също е изразил желание да отскочи до София и да играе в мача. Камерън е запален фен на Астън Вила. При добро стечение на обстоятелствата до София ще пътува и Стилиян Петров, който все още продължава лечението си от левкемия в лондонска клиника.

Миналата седмица президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов се срещна с търговския директор на Асоциацията на ветераните на Астън Вила Джон Уейд в София и двамата обсъдиха детайли около събитието, което ще премине под патронажа на Стилиян Петров.