ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Стилиян Петров приветства лично бизнесмена Питър Гъф, който бяга благотворително за болните от левкемия. 40-годишният фен на Астън Вила завърши своя маратон от „Селтик Парк” в Глазгоу до „Вила Парк” в Бирмингам и преди часове пресече финалната линия пред погледа на своя герой Стилиян Петров.

Ентусиастът измина дистанцията от 500 километра за 13 дни и финишира с огромна усмивка на лицето си, когато видя, че в Бирмингам го чака Стенли. Българинът също беше широко усмихнат и с радост посрещна Гъф. Фенът на Астън Вила пробяга разстоянието с идея да събере пари за лечение на болни от левкемия. Големият Стан се оттегли от футбола именно заради болестта, с която се бори вече повече от година.

Стенли посрещна смелия мъж на финала, прегърна го, а на въпроса на българина как се чувства, Пит отговорил през сълзи: „Толкова е хубаво да съм тук”.

"Невероятно е да видиш някой да приема такова предизвикателство, за да помогне на хората и да промени нечий живот. Следях неговия маратон от самия старт. Той завърши цялата дистанция за 13 дни, направи по един истински маратон всеки един ден. Изключително трудно е нещо такова да бъде направено, но той успя - невероятно!", коментира Стилиян Петров, цитиран от "Бирмингам мейл".

Чрез завършването на маратона Пит изпълни целта да събере 5000 паунда за болните от левкемия, а Стенли дари 800 паунда.