Стилиян Петров не пропуска да окуражи съотборниците си в Астън Вила, като винаги минава през съблекалнята, когато пристига за мач на "Вила Парк". Това сподели защитникът на бирмингамци Рон Влаар. Именно холандецът сложи лентата в отсъствието на Стенли.

Подобно на клуба, който се бори за оцеляването си, българският национал води своя собствена битка срещу левкемията, а по думите на мениджъра Пол Ламбърт тя се приближава все повече до успешен край.

Има голяма вероятност Стан да присъства на "Вила Парк" и за днешния сблъсък срещу Ливърпул, който ще продължи традицията за аплодисментите в 19-ата минута на мачовете.

"Когато идва тук, за да гледа мач, той никога не пропуска да мине през съблекалнята и да ни помогне", заяви бившият играч на Фейенорд.

"Имахме труден период по Коледа и помня, че той бе тук, за да ни подкрепи. Само като го видиш, се зареждаш с енергия. Той все още мисли за отбора и е полезно да знаем това. Аплодисментите в 19-ата минута са нещо страхотно. В тази минутка всеки се чувства страхотно, а стадионът става много шумно място", коментира Рон Влаар.

"Когато Петров се появи, аз винаги си говоря с него. Уважавам го много и знам, че не му е лесно да ни гледа как играем, докато той се възстановява. Направо не е за вярване колко сила има в него", допълни защитникът на Астън Вила.