Стилиян Петров се чувства напълно здрав, след като пребори левкемия. Последните тестове пък, които са му били направени, са потвърдили усещането му. Бившият национал на България и бивш капитан на Астън Вила изведе тима си от английската неделна лига Уичъл Уондърърс до спечелването на трофея в първенството.

"Преди мача ми бе направен последен тест на костния мозък. Според резултатите съм напълно здрав. Пътят до тук беше много труден. Сега вече имам причини да се смея. А този трофей ме радва много. Усещам го като първата ми купа, все едно съм дете.

По-малкият ми син - Кристиян, дори ми каза: "Татко, това е първият трофей, който те виждам да вдигаш!". Преди, когато печелех, не разбираше, защото беше малък. Сега обаче е различно", коментира Стенли пред вестник "Мирър".

"След лечението, което проведох, много хора ме отписаха. Според тях нямаше повече да играя, да изпитвам удоволствие от това, което правя. Но успях да остана до семейството си и да съм на терена от първата до последната минута. Когато дойдох в Уичъл, казах на момчетата, че ще стана по-добър и по-здрав. Така се случи, затова тази купа е толкова ценна за мен."

"Няма медал в кариерата ми, който да не е важен. Ето защо този с Уичъл има пълното право да бъде поставен до този, който имам със Селтик от турнира за Купата на УЕФА. Много хора биха ме помислили за луд, но аз знам усещането", каза още Петров.