Христо Стоичков и Мариана са прекарали няколко дни на лов в Зимбабве. Снимки от сафарито на двамата бяха публикувани в "Туитър" профили. Не става ясно обаче кога е било ловното приключение. На една от снимките Христо и Мариана позират пред завоюван трофей с пушки в ръце. Не е ясно дали половинката на Камата е участвала в лова или само е запечатала със снимка престоя си в Зимбабве. На другите фотоси носителят на "Златната топка" за 1994 година е в компанията на жираф, зебра и крокодил.

Според големината на животните ловците плащат различни цени. В интернет сайта на фирмата, която е организирала сафарито на Стоичкови, са поместени подробно кое животно колко струва. Най-скъпото удоволствие е белият бик, който струва 75 000 долара. Африканският бивол е оценен на 9500 долара, за отстрелването на крокодил се плаща 8500 долара. Ако се съди по снимките, Стоичков би трябвало да е платил малко над 20 хиляди долара.

Припомняме, че Стоичков от няколко години е страстен ловец. Запали се покрай приятеля си от Етрополе Емил Димитров. Докато беше по-често у нас Камата почти постоянно пребиваваше в Етрополския балкан, където има доста приятели.