Футболната легенда Христо Стоичков е един от новите посланици на туристическа дестинация България. Легендата от САЩ’ 94 засне видео обръщение за румънско лайфстайл предаване в една от големите телевизии, като част от кампанията за популяризиране на страната ни. Това съобщиха от министерството на туризма.

Във видеото Христо Стоичков се обръща с покана към румънските туристи за посещение на страната през предстоящия летен сезон. „Знаете колко сме гостоприемни, винаги сте добре дошли в България. Бил съм много пъти в Румъния и знам как ме посрещате, затова тази година ви очакваме на нашето Черноморие“, казва огромният талант и носител на най-престижните футболни награди.

Освен на летните курорти Стоичков акцентира на разнообразните туристически продукти, от които може да се възползват българските и чужди гости – спа и балнео процедури, гурме и винен туризъм. Легендата обръща внимание и на зимните възможности за почивка в курортите ни.

"България е предпочитана дестинация както от мен, така и от милиони туристи от цял свят. Очакваме ви“, казва още футболната легенда.

Целта на кампанията е да засили и поддържа видимостта и присъствието на България на най-важните целеви пазари, генериращи туристи. Личността на Христо Стоичков е от световна величина и носи така търсената добавена стойност към провежданите от Министерство на туризма рекламни активности. Видеото е заснето безвъзмездно.

Министерството ще продължи да си сътрудничи с изявени и доказани българи, които прославят страната ни по света във всички сфери на обществения живот – наука, култура, изкуство, спорт, иновации, за да допринесат за положителния имидж на България като сигурна и богата на изживявания дестинация.

 

️ Футболната легенда Христо Стоичков е един от новите посланици на туристическа дестинация #България Гледайте видео с поканата към румънските туристи за предстоящия летен сезон Носителят на най-престижните награди обръща внимание на разнообразните туристически продукти – спа и балнео процедури, гурме и винен туризъм ️ Легендата от САЩ’ 94 засне безвъзмездно видео обръщение за румънско лайфстайл предаване в една от големите телевизии, като част от кампанията за популяризиране на страната ни. #туризъм . . . Христо Стоичков - Камата Ambasada României în Republica Bulgaria Христо Проданов

Публикувахте от Министерство на туризма в Сряда, 25 май 2022 г.