Най-ценният европейски футболен трофей - Купата на Шампионска лига утре ще бъде в Пловдив като част от европейското й турне. Това съобщиха от пресцентъра на общината, съорганизатор на провята под тепетата.

Купата ще бъде посрещната в 12:00 часа на пл. "Централен" от заместник-кмета по спорт Георги Титюков и от плеяда футболни звезди и фенове. Заедно с купата на площада ще бъде и Христо Стоичков - единственият българин, който е печелил най-авторитетния клубен трофей.

Сред посрещачите ще бъдат младата футболна надежда Тодор Неделев, треньорите на Ботев Пловдив Станимир Стоилов и на Локомотив Пловдив Александър Станков. Ще присъстват още легендите Виден Апостолов, Георги Славков, Гочо Василев, Динко Дерменджиев, Запрян Раков, Марин Бакалов, Петър Зехтински, Христо Бонев.

Събитието ще даде възможност за близки срещи с Купата и много емоции на футболните фенове и на всички посетители на специалната футболна шатра, в която уникалният трофей ще бъде разположена в Пловдив.

Събитието се организира от Шампионска лига и една от най-големите европейски банкови групи УниКредит. Купата ще пристигне качена на атрактивен двуетажен автобус. Турнето й започна от Берлин на 20 септември и пристигна в България след Унгария, Румъния, Босна и Херцеговина. Страната ни спечели престижната роля да организира финала на европейската обиколка тази година. До 18:00 часа утре, освен да видят и да се снимат отблизо с Купата, всички посетители ще могат да разгледат и придружаващата трофея богата колекция футболни сувенири и да се позабавляват с интерактивни игри.