Бестселърът в родното книгоиздаване „Историята“ на Христо Стоичков, написана в съавторство с популярния журналист Владимир Памуков, пак тръгва на турне.

Петото издание на биографията на най-великия български футболист ще пристигне в Самоков на 16 февруари. Врати за Кавалера на „Златната топка“ ще отвори „Арена Самоков“, една от най-новите и модерни спортни зали в България.

Главният организатор Радослав Христов от фенклуба на ЦСКА в града повдигна завесата и разкри, че ще има много изненади за присъстващите. 

Оркестър с гайди ще подгрява настроението. Всеки желаещ автограф от Стоичков ще трябва да си купи книга от петото издание на „Историята“. В него Камата и журналистът Владимир Памуков разказват за грандиозния рейд на великия ни футболист на световното първенство в Катар, за интервютата му с Лионел Меси и Джани Инфантино.

Издателите от „Софтпрес“, които са съорганизатор на събитието, ще се погрижат и за чуждестранните гости на Самоков и Боровец. Налична ще е „Историята“ и на английски. На „чужд терен“ към книгата имаше огромен интерес в Лондон, Чикаго, Варшава, Барселона и Торонто.

Община Самоков като съорганизатор гарантира, че гостуването на Стоичков в едно от най-обичаните от българите места ще бъде грандиозно.