Легендарният Христо Стоичков нападна Денис Родман, който скандализира с поведението си в риалити-шоу "Къртицата", излъчвано по ТВ7. Камата изрази недоволството си от арогантното държание на лошото американско момче на НБА, като защити българските жени.

- Нормално ли е една световна звезда като Родман да се държи по този начин?
- Трябваше да направи поне това, което аз правя винаги. Поне да беше поздравил дамите, когато ги вижда и влиза при тях. Поне малко или много трябваше да се запознае къде отива. Поведението му спрямо гостите не ми направи добро впечатление. Поне едно уважение трябваше да покаже. Той не знае как да се държи с дамите, чух само, че иска да ги опраши и двете (б.р. - визира фолкпевицата Емануела и още една от участничките в "Къртицата" - Марина Певтичева)

- Това ли ви подразни, че се има за много велика спортна звезда?
- Не мога да коментирам личност, която не познавам. Като шоу, което прави, за вас това е добре. Но явно не са му казали къде отива и как отива. Защото тези хора, които са вътре, са известни, заслужили са да бъдат там. Това ме подразни - мина си край тях и какво си вика: "Какви са тези тука?". Вие може да ме съдите на терена какъв съм, извън терена е различно. Ако познавате Майкъл Джордан, Тайгър Уудс, Куман, Ромарио... държат се коренно различно от него. Очевидно Родман може да прави шоу.

- Марадона би ли си позволил да се държи по подобен начин?
- Никога. Не съм го гледал цялото предаване от снощи, защото стана много късно.

- Не е ли в нас вината, като народ - българите да позволяваме така да се държат с нас?
- Първо - една критика към вас (б.р. - визира водещите Иван и Андрей). Натяквахте му вчера какви жени имаме. Едва ли не му ги предлагахте.

- Бил е с Кармен Електра и Мадона, а те никак не са лоши...
- Няма значение, какво го питаме за личния му живот. Едно дете на 18 години, което гледа предаването, какво го интересува това. Но определено още с влизането си Родман направи шоу. Той се държа тук в студиото, все едно няма хора около него. Как би се почувствал родител или майка, като гледа как той се държи с детето им вътре в къщата.

- Има ли границата, в която звездите губят мярка? Родман не е ли самозаблуден?
- Предполагам, че има, но трябва да прецениш кога и къде е тя. Вътре е личност като Божидар Искренов, който е играл на световно първенство.

- На Божидар Исктренов май не му пука от поведението на Родман?
- Божидар е живял много години в Америка. Със сигурност му пука и на него. Не знам защо ние постоянно се оплакваме. Това е лош навик на българите. Аз ако бях вътре, не бих позволил на някой да дойде и да ни мачка. Имам достойнство. Всеки трябва да си защити неговото его. Видяхме как Родман от всеки иска по нещо. Но да внимава с Божидар Искрено, защото той също знае как да иска.

- Как би коментирал това, което видя?
(б.р. - Родман влезе в живото студио и вдигна скандал на участниците в шоуто, които го нападнаха)
- Начинът, по който той иска да разговаря с една дама, не е това. Видяхме, че стана нервен и долната му устна се разтрепери. И аз съм емоционален, и Божидар е емоционален, но все пак Родман е на друга територия и не трябва така да се държи.