ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК! 

Великият Христо Стоичков, кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и зам.-председателят на Народното събрание Росица Кирова официално откриха “Градината на света” в парк-остров "Свобода" на грандиозна церемония в Пазарджик. Заедно с тях беше и единствената ни олимпийска шампионка в плувните спортове – Таня Богомилова.

Стотици жители и гости на града присъстваха на събитието, на което Стоичков каза много силни думи и направи голямо обещание не само за Пазарджик, а за цяла България.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

По повод откриването Негово преосвещенство знеполски епископ Арсений отслужи молебен за здраве, благополучие и мир, а изпълнение на великолепните момчета и момичета от представителен танцов състав “Чудесия” с хореографи Таня и Димитър Димитрови посрещна присъстващите. 

Великият Карл Люис ще открие своя специален кът в “Градината на света” по-късно днес отново в компанията на кмета Тодор Попов и Христо Стоичков и много гости на Пазарджик. 9-кратният олимпийски шампион имаше технически проблем с един от трите си полета на път към България, което го забави с няколко часа.

Стоичков, който преди година направи първа копка на иновативния международен проект "Градината на света", има специален кът с футболна топка в центъра, на която е изобразена любимата му осмица. Проектът има за цел да представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от България, Балканите, Европа и света.

"Това е градината на мира, на обичта, това е градина на уважението. Тази градина може да бъде послание към всички хора, че на едно място в света, наричано Пазарджик, наричано България, има градина, която обединява. Тук сърцето започва да тупти на всеки, който влезе. След няколко месеца ще има още зеленина, за да видят хората от целия свят къде е България. И да разберат, че България не се предаваме", коментира Стоичков.

"Тук не говорим за политика, не става въпрос за кметски избори. Говоря за човека, който обича това, което прави - Тодор Попов", подчерта Камата.

Карл Люис, носител на 9 олимпийски и 8 световни титли, пристига в страната ни по покана на Община Пазарджик, организацията "Пробег на мира", Асоциация "Докосни дъгата" и Сдружение "Младежки спортен клуб Пазарджик спортува". Той ще се включи в редица мероприятия заедно с Христо Стоичков, с които целят да популяризират спорта в Пазарджик. Те двамата са посланици на мира, единият на Америка, а другият на Европа.

"С Карл Люис сме горе-долу една възраст. Мога да му ударя едно 30 метра, да видим кой е по-бърз. Няма да му се дам. Имам още мегдан. На алейката може да ударим символично едни 30 метра. За мен е чест и гордост, че Карл Люис ме номинира да съм посланик за Европа. Този кът, който направихме за него, той е голям символ на победител, има 9 златни олимпийски медала. Сигурно е угърбен и не може да ги носи. Той е човек вселена, радостен съм, че ще е наш гост. Заради него по нощите тръпнехме и очаквахме за колко ще избяга 100 метра, 200 метра, щафета... За България е чест, че такъв човек идва да ни посети. България е малка, но много красива държава. Ако не се обединим и не я направим още по-красива... с г-н Попов си правим нашето, за цяла България, не само за Пазарджик", добави Камата.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

 

Кадри "Спортал":

 

 


 

 

ХРИСТО СТОИЧКОВ И КМЕТЪТ ТОДОР ПОПОВ ОТКРИХА ГРАДИНАТА НА СВЕТА (ВИДЕО) Зам.-председателят на Народното събрание...

Публикувахте от Пазарджик 2020 - Европейски град на спорта в Събота, 23 септември 2023 г.