Легендата на българския футбол Христо Стоичков взе участие в официалния клип за Световното първенство в Бразилия. „По време на записите казваха какво да правим, но всичко беше една добра импровизация”, разказа Христо Стоичков за участието си във видеото, в което са световните звезди Дженифър Лопес и Рики Мартин.

Носителят на "Златната топка" за 1994 година в момента е в Чикаго като анализатор за телевизионния канал "Телевиса", а тази нощ бе коментатор на контролата между Мексико и Босна на „Солджър фийлд”. Именно на този стадион България записа първа победа на световни финали - срещу Гърция с 4:0, а Камата отбеляза два гола от дузпи.

„Много съм щастлив и горд, че точно нашата организация участва в този клип, въпреки че всичко беше малко на шега, защото толкова големи професионалисти...не всеки ден можеш да бъдеш с тях. Това са хора, които са показали какво могат в тяхната сфера“, сподели още Камата, цитиран от Нова телевизия.

Видеото е заснето за няколко седмици от режисьора Джеси Тереро в Маями. Клипът продължава да трупа изключително голям брой гледания в социалните мрежи. Христо Стоичков заминава в следващите дни за Бразилия, където ще коментира мачовете от шампионата. „Като програма имам четири мача от стадионите, които трябва да се изиграят“, коментира още Стоичков относно предстоящата си програма.