Един от легендарните бургаски футболисти смени попрището. Стойко Сакалиев е влязъл в строителния бизнес, съобщи "Трибуна Бургас". С днешна дата Саката отговаря за продажбата на апартаменти на бургаска строителна компания, като се води мениджър продажби. Той преговаря с потенциални клиенти и е посредник при кредитиране. Търси и нови инвеститори за обектите.

Стойко Сакалиев е юноша на Нефтохимик. Подписва първи професионален отговор именно с „шейховете“. Със зелената фланелка записва 139 мача и 48 гола, преди да премине през 2004 г. в ЦСКА. Има и 4 мача за националния отбор.

През 2007-а обявява, че ще прекрати футболната си кариера. Впоследствие обаче размисля, като в началото на септември е даден под наем в Локомотив (Пловдив). Лятото на 2008 г. преминава в Спартак (Варна). По-късно изкарва няколко месецаи в Полша, където играе за Арка (Гдиня). През 2010 година подписва договор с Академик (София) за срок от 2 години, но след като отборът изпада в Западната „Б“ група напуска и се завръща в родния Нефтохимик. От 2012 до 2013-а играе за малтийския Керчем Аякс, след което се прибира в родния Бургас и вече се занимава с продажба на апартаменти.