Бившият капитан на българския национален отбор, Астън Вила и Селтик Стилиян Петров отново се забавлява на футболния терен. Стенли пребори левкемията, а отскоро носи екип с номер 10 за отбора на Уайчъл Уондърърс, който се състезава в лигата за играчи над 35 години. Петров навърши 35 през юли, а с представянето си на терена показва, че не е забравил да практикува любимата игра.

В Англия разпространиха страхотни кадри от изявите на големия Стенли, от които ясно се вижда, че за него е удоволствие отново да тича след топката и да показва уменията си. Вчера Петров показа отлична издържливост и престоя на терена за Уайчъл Уондърърс цели 90 минути. Българинът и съотборниците му спечелиха с 2:0 и заемат шесто място от 12 отбора. Петров игра в три мача до момента със синята фланелка и дори се разписа при успеха с 5:3 над Спаркхил Синиърс.

"Играх 90 минути, физическото ми състояние се подобрява, но трябва да съм търпелив", коментира Петров пред "Бирмингам Мейл" след вчерашния мач.

Българинът беше широко усмихнат, доволен, че въобще има шанса да играе отново футбол. Голът му също видимо му достави голямо удоволствие.

"Може би "Скай Спортс" ще излъчи моя гол. Винаги ме питат за автографи и снимки след мачове. Срещам се с фенове на Вила и е чудесно да си говоря с тях. Ще играем пак следващата неделя, но не ме питайте срещу кого", заяви усмихнатият Стан.



stenli1.jpg

stenli2.jpg

stenli3.jpg