Известната певица Шакира се озова в центъра на скандал в социалните мрежи. Той беше провокиран от футболните привърженици, които я квалифицираха като проститутка. Веднага след това фенове на колумбийката бързо организираха кампания в нейна подкрепа.

Запалянковците на ПСЖ направиха събитие, в което да подкрепят любимия си отбор преди утрешния осминафинален реванш от Шампионската лига срещу Барселона. Те запалиха факли и разпънаха няколко банера. На един от тях пишеше: „Шакира е от Жонкера“.

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

Жонкера е град от северната част на Каталуня, който се намира до границата с Франция, а е известен с големия брой проститутки и бордеи. Сравнението с жител от това населено място се счита за обидно за всяка жена в Испания.

Това възмути феновете на Шакира, които по най-бързия начин направиха кампания в нейна подкрепа и започнаха да разпространяват послания със специален хаштаг - #RespectShakira. Вече има над 30 000 такива публикации в „Туитър“.

Както е известно, вече дълги години певицата е половинка на защитника на Барселона Жерар Пике и двамата имат две деца. Именно затова и името ѝ беше използвано от феновете на ПСЖ.

Към момента нито колумбийката, нито испанският национал, са взели отношение за скандалния банер и не са изразили благодарността си към феновете на Шакира.

Сред другите надписи, използвани от феновете на ПСЖ, имаше и други с по-традиционно съдържание: „Париж е град на светлината, нека нашите цветове засияят“, „Барселона, не си добре дошла“ и „Европа, застани на колене и приветствай Париж“.

Първият мач между ПСЖ и Барселона завърши с успех на френския клуб с 4:1 на „Камп Ноу“, а Килиан Мбапе вкара хеттрик. Утре в 22:00 часа в Париж ще се играе осминафиналния реванш.