Най-известният български фен на Челси Кирил Евтимов вчера получи поздравления за 39-ия си рожден ден от куп знаменитости. Най-ценни сред тях са от световния и европейски шампион с Франция Робер Пирес и носителката на общо четири титли от Големия шлем Мери Пиърс (две на сингъл и по една на двойки и смесени двойки). Пирес изпрати поздравите си от далечна Индия, където в момента е посланик на Арсенал.

Бившият спортен журналист и настоящ кадър на Министерството на финансите беше почетен от редица български футболни легенди, бивши и настоящи национали. Сред тях бяха Илиан Илиев, Пламен Николов-Пинко, Радостин Кишишев, Владимир Манчев, Ивайло Петков, Митко Трендафилов, Станимир Димитров, Валери Божинов, Светослав Дяков, Николай Бодуров и Венцислав Христов.

Специално за рождения си ден Кирил Евтимов беше облечен във фланелка на Дунав. Той изневери на любимите си Нефтохимик и Челси, за да зарадва своята съпруга, която е от Русе.

Евтимов стана популярен, когато на мач между Челси и ПСЖ подразни треньора на парижани Лоран Блан, развявайки фланелката на Емил Костадинов пред погледа на бившия френски национал. Преди година неговата дъщеря Дарина стана първото българско бебе, чиято снимка се публикува в програмата за мач от Висшата лига. Това беше изданието за лондонското дерби между Челси и Уест Хям.

При различни свои посещения на „Стамфорд Бридж“ Кирил Евтимов подаряваше по бутилка българско вино на Джон Тери, Франк Лампард и Гари Кейхил. В началото на тази година закичи играчите на "сините" и с български мартеници. Той беше и главен инициатор на благотворителната кампания „Заедно за Вики“, което имаше за цел подпомагане на лечението на малкото момиче, диагностицирано с Морбус Хиршпрунг - болест, свързана с проблеми на част от дебелото и правото черво.