Световният шампион с Франция от Мондиал 2018 Оливие Жиру се е изкефил, когато е получил традиционна българска мартеница. Нападателят на Челси и част от съотборниците му получиха преплетени бели и червени конци от популярния български футболен запалянко Кирил Евтимов. Той беше сред зрителите при победата на „сините“ с 3:0 над Малмьо в 1/16-финален реванш от Лига Европа.

„Жиру много се зарадва на получената мартеница. Обясних му защо се носи този сувенир и какво да направи с него, когато види щъркел. Закичих с мартеници и съотборниците му Вилиан и Рубен Лофтъс-Чийк“, разясни Евтимов пред БЛИЦ СПОРТ.

„Бях сред гостите на Арсенал при успеха с 2:0 над Саутхемптън. Там дадох мартеница и на легендата на „артилеристите“ Найджъл Уинтърбърн (на снимката вдясно)“, допълни бургазлията.

„Наскоро се видях и с лошото момче на футбола Марио Балотели. Когато му дадох мартеницата, той ме изненада. Знаеше много добре какво е това. Оказа се, че брат му е женен за българка и затова познава нашата пролетна традиция, свързана с носене на мартеници за здраве“, завърши Евтимов.

Както е известно, при визитата си на мача между Челси и Малмьо Евтимов подари бутилка българско вино на мениджъра на "сините" Маурицио Сари.

Снимките са предоставени на БЛИЦ СПОРТ от Кирил Евтимов